Projectdag Lipdub

Projectdag Lipdub

Een lipdub is een videoclip waarin een groep mensen een liedje ‘dubben’, oftewel playbacken. Het maken van een lipdub garandeert een gezellige middag waarbij een beroep wordt gedaan op de creativiteit, lef en energie van de leerlingen. Ook versterkt het maken van een lipdub het groepsgevoel en wordt er een blijvend eindresultaat gecreëerd!

Opbouw

De docent geeft uitleg en vertelt over het fenomeen lipdub. Daarna komt het creatieve gedeelte: wat wordt er in beeld gebracht en hoe gaan we dat doen? De zinnen worden verdeeld onder de leerlingen en met het vooraf gekozen liedje wordt de lipdub in één take opgenomen.

Leerdoelen

  • De leerlingen beleven plezier aan dansen, choreografie en uitvoer
  • De eigen creativiteit wordt gestimuleerd
  • De leerlingen leren om goed te kijken naar de tekst
  • De leerlingen leren scènes interessant te maken

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Lipdub voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Duur
LET OP! Deze workshop duurt minstens 225 minuten!

Deelnemers
Van 10 tot circa 30 leerlingen

Benodigdheden
– Een ruim lokaal. Ook moet er in de school voldoende ruimte zijn om een route af te leggen tijdens de opname.
– Van de school en/of leerlingen word verwacht dat zij zelf knutselspullen en verkleedkleding meenemen voor een extra feestelijke lipdub.

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en een camera. Ook wordt de lipdub door de docent gemonteerd. Direct na de opname kan een ruwe versie van de montage worden bekeken door alle leerlingen.

Contact