Waarom een Cultuurdag op school?

Cultuurdag op school 3

Anders leren

Een cultuurdag is een goede manier om leerlingen hun creativiteit en talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit is belangrijk, want vaak blijven deze talenten onderbelicht in de rest van de lessen die leerlingen volgen. Maar niet alleen talenten worden zichtbaar, ook de creativiteit, het improvisatievermogen, de flexibiliteit en het samenwerken met anderen zijn onderdelen die middels een cultuurdag op school geleerd worden aan leerlingen.

Gemak

De online inschrijving maakt dat u zelf niet in de weer hoeft met inschrijflijsten en invulling van de verschillende workshops. U hoeft geen contact te onderhouden met allerlei verschillende artiesten, dit doen wij voor u. U kunt betalen met de CJP Cultuurkaart en met andere vouchers of eigen budget. Wij hebben jarenlange ervaring in cultuureducatie en zorgen voor gekwalificeerde docenten en artiesten in workshops passend bij uw school en wensen voor de Cultuurdag. Wij komen overal in Nederland en dus zeker ook bij u!

Cultuurdag op school 2

Actieve leerlingen

Leerlingen volgen verschillende workshops op een dag. In de workshops worden ze actief betrokken en is er een sfeer van meedoen en uitproberen. De docenten stimuleren de leerlingen om met respect met elkaar om te gaan en een veilige sfeer te creƫren van waaruit ontdekken mogelijk wordt. Zo leren leerlingen hun eigen grenzen op te zoeken, op te rekken en deze aan te geven aan anderen.

Eigen keuze, divers aanbod

Via de online inschrijving kunnen de leerlingen zelf kiezen hoe hun dag eruit ziet en welke workshops ze volgen. Dit maakt dat de leerlingen gemotiveerd zijn om op een cultuurdag aan de slag te gaan met de dingen waar ze zelf nieuwsgierig naar zijn.

Cultuurdag op school 1

Creativiteit ontdekken

Onze docenten zijn allemaal ervaren artiesten die hun leerlingen weten te motiveren en te raken. Wat we belangrijk vinden is dat leerlingen hun eigen creativiteit en verbeelding ontdekken en leren inzetten. We willen leerlingen een wervelende dag meegeven die bruist van de energie. We willen vooral dat jongeren door creatief te zijn zich bewust worden van hun eigen waarde en kwaliteiten.

Diverse workshops

De workshops die wij aanbieden zijn divers en sluiten altijd aan op het niveau van de leerling. De verschillende kunstdisciplines – zoals Theater, maar ook Digitale Media – die op een Cultuurdag aan de orde kunnen komen laten leerlingen de wereld van de kunsten niet alleen zien maar vooral ervaren. Kunst is het domein van het durven, het doen, het uitproberen en het fouten durven maken. Allemaal vaardigheden die belangrijk zijn voor opgroeiende jongeren. En vaardigheden en ervaringen die bij uitstek bij de kunsten te ontdekken zijn.

Cultuurdag op school