Wat is een cultuurdag?
Wat is een Cultuurdag?
Een Cultuurdag van Kleinkunstig is een spetterende dag waar de actieve ervaring met kunst centraal staat. Niet passief achterover leunen, maar nieuwsgierigheid opwekken en het experiment aangaan; kunst tot in je poriën laten doordringen!
Leerlingen volgen in verschillende rondes diverse workshops; van theater tot circus of muziek, van digitale media tot literatuur of dans. Met 7 kunstdisciplines en meer dan 65 workshops in ons bestand staat een Cultuurdag van Kleinkunstig garant voor een gevarieerd programma. Kleinkunstig verzorgt alle materialen, instrumenten en rekwisieten. U regelt een lokaal, wij de rest!
De leerling kiest zelf de door hen gewenste workshops via ons online inschrijfsysteem. Zo heeft een leerling direct een intrinsieke motivatie om actief betrokken te zijn bij de dag.
Naast een gevarieerd workshopprogramma is het ook mogelijk om de dag uit te breiden met een voorstelling of af te sluiten met een gave presentatie. De hele dag kan op maat worden gemaakt
Onze workshopdocenten zijn a) gekwalificeerd b) didactisch vaardig én ervaren, en c) werkzaam als professional in het culturele veld. Zij weten de leerlingen op gepassioneerde wijze te bereiken door te refereren aan de belevingswereld van de jongeren, maar ook te refereren aan hun eigen (vaak indrukwekkende) leven als kunstenaar of artiest. Dit gecombineerd met vakinhoudelijke kennis en didactische kunde zorgt voor een workshop van formaat!
Hoe stel ik een Cultuurdag samen?
Het programma van een cultuurdag wordt in nauwe samenwerking tussen u en uw persoonlijke contactpersoon van Kleinkunstig opgesteld. Graag komen wij met u in contact om te horen waar de wensen en voorkeuren liggen. Dit contact kan bij u op school plaatsvinden, maar indien gewenst ook per telefoon, beeldbellen of email. Neem hier contact op.
Vragen die in dit gesprek met uw persoonlijke contactpersoon van Kleinkunstig gesteld kunnen worden zijn:
* heeft u al een datum in gedachten?
* hoeveel leerlingen wilt u de Cultuurdag laten ervaren?
* zijn we gebonden aan bepaalde tijden of roosters?
* om welke doelgroep gaat het?
* is er een kunstdiscipline die u wil benadrukken
* heeft u voorkeur voor bepaalde workshops?
* Is er een bepaald budget waar wij rekening mee moeten houden?
* is er sprake van een thema?
* speelt het presenteren van de opgedane vaardigheden een belangrijke rol?
* hoe groot of klein kunnen de workshopgroepen zijn?
* wilt u de groepen in klasverband houden of de leerlingen zelf de workshops laten kiezen?
Op basis van het gesprek ontvangt u binnen 48 uur een prijsopgave waarin diverse scenario’s worden weergegeven. Zo weet u wat er met enkele wijzigingen mogelijk is om een bepaald plan te ‘upgraden’ of ‘downsizen’. Voorop staat dat we het u zo gemakkelijk mogelijk willen maken.
Workshops kunnen 50,60,75,90,100 of 120 minuten duren. Elke workshop wordt aangepast aan niveau, thema, school en doelgroep. Zo is het voor de workshopdocent ook iedere keer weer vernieuwend en een manier om op enthousiaste wijze de workshop te kunnen blijven geven.
Voorstelling erbij?
Het kan erg prettig zijn om de dag gezamenlijk te starten of af te sluiten. Een voorstelling is hier uitermate geschikt voor. De voorstellingen van Kleinkunstig zijn niet bedoeld om achterover te leunen. Een actieve houding waarbij er veel connectie is tussen publiek en podium is wat ons betreft de sleutel tot een geslaagde voorstelling. Kleinkunstig werkt daarbij samen met Impressariaat Uit De Kunst en biedt diverse prachtige voorstellingen die een mooie aanvulling kunnen zijn op het workshopprogramma. Kijk gerust eens op www.kleinkunstig.nl/voorstellingen voor ons totale aanbod.
Online inschrijven?
Kleinkunstig hecht enorm veel waarde aan het ontzorgende aspect. U heeft het al druk genoeg! Een belangrijk onderdeel hiervan zit in het fantastische online inschrijfsysteem dat wij zelf hebben ontwikkeld. Uiteraard bestaan er soortgelijke mogelijkheden in Magister of SomToday, maar deze programma’s zijn niet gemaakt voor het creëren van een Cultuurdag; dat van ons wél. Dat zorgt ervoor dat het programma perfect werkt en aansluit bij de diverse scenario’s die veelvuldig voorkomen bij de organisatie van zo’n dag.
De leerling kiest zelf online de gewenste workshops of het gewenste programma. De dag na de online inschrijving volgen met één druk op de knop de presentielijsten en klassenlijsten. Makkelijk toch?
Wat zijn de kosten?
De kosten zijn van vier factoren afhankelijk:
* hoeveel leerlingen doen er in totaal mee?
* wat zijn de groepsgroottes?
* hoe lang duren de workshops
* welke materiaalkosten zijn van toepassing?
Op basis van de eerste drie factoren wordt een vaste leerlingprijs berekend. Hierin zit dus speling; is er minder budget beschikbaar dan kan er gekozen worden voor grotere groepsgroottes of kortere workshops. Grotere groepsgroottes brengt namelijk met zich mee dat er ook minder workshops benodigd zijn en kortere workshops staat gelijk aan kortere aanwezigheidsduur van de docenten hetgeen logischerwijs ook lagere kosten betekent.
De materiaalkosten zijn afhankelijk van de gekozen workshops. Beeldende workshops en workshops in de hoek van digitale media brengen over het algemeen hoge(re) materiaalkosten met zich mee dan bijvoorbeeld Theater- of Dansworkshops. Uw contactpersoon informeert u graag hierover.
De online inschrijving zijn gratis en de reiskosten zitten standaard inbegrepen in de leerlingprijs.
Wanneer er minder dan vier workshops worden gegeven op een dag is er geen sprake meer van een cultuurdag en worden er workshopprijzen gerekend die afhankelijk zijn van de duur van de workshop en het aantal rondes dat een workshop gegeven wordt.
Basisonderwijs
Heeft u interesse in een Cultuurdag maar bent u werkzaam in het primair onderwijs? Dan verwijzen we u graag door naar ons label Grote Broer Kunsteducatie. Vraagt u bij een van onze adviseurs naar een Cultuurproeverij. Een Cultuurproeverij is toegespitst op leerlingen van groep 1 tot 8 en is een onvergetelijke ervaring voor leerlingen in het basisonderwijs!