3D Printer Pen Animatie

3D Printer Pen Animatie

Tijdens de workshop 3D Printer pen en workshop animatie gaan leerlingen leren over de mogelijkheden van een 3D Printer pen. Ze gaan aan de hand van opgedane kennis hun zelfbedachte filmset maken. Hierna maken de leerlingen hun eigen animatiefilm. 

Opbouw

Dit dag project bestaat uit drie onderdelen: het maken van een storyboard, het maken van de filmset met 3d printer pennen en het creëren van de animatiefilm. Elk onderdeel duurt 90 minuten. In het eerste deel van de dag leren deelnemers over animatie en over story telling. Ze bedenken in groepjes een filmverhaal en een karakter. Dit deel kan ook door de school zelf verzorgd worden met lesmateriaal van Kleinkunstig. In het tweede deel maken leerlingen hun eigen filmset en figuren met de 3d printer pennen. De laatste 90 minuten besteden we aan het maken van een animatiefilm.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de mogelijkheden van de 3D Printer pen en animatie
  • Ze worden gestimuleerd creatief na te denken en verbindingen te leggen tussen verschillende technieken.
  • Ze maken een verbinding tussen kunst en techniek

Benieuwd naar meer informatie over de workshop 3D pen animatie voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Totale dag project: vanaf 3 maal 75 minuten

Deelnemers
Maximaal 20 leerlingen.

Benodigdheden
– Een digibord of ander groot scherm waarop filmpjes vertoond kunnen worden
– meerdere stopcontacten in het klaslokaal en tafels waaraan de leerlingen individueel kunnen werken.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door de workshop docent. Voor de animaties gebruiken wij ipads.

Contact