Theatersport

Theatersport is de hilarische tak van het theatermaken. Hier draait het om improvisatie, reactievermogen en scherpte. Het snel kunnen reageren op de ander op een onverwachte manier maakt theatersport zo leuk om naar te kijken.

Zowel op het podium als in de zaal zijn leerlingen actief betrokken bij theatersport, want iedereen heeft een taak. Op het podium is het zaak ad rem te reageren op het publiek, in de zaal zorg je dat de act op het podium slaagt. Van twee kanten plezier!

Opbouw
De leerlingen worden middels een warming-up losgemaakt om hun creativiteit in te zetten in de workshop. De groep wordt in kleinere groepen verdeeld waarmee er verschillende improvisatie-oefeningen gedaan worden en er tegen elkaar gespeeld wordt. Op welke manier het wedstrijd-element wordt ingezet ligt aan de groep. De verschillende korte oefeningen worden uitgebouwd en uiteindelijk is iedereen een keer middelpunt geweest van een optreden. Als afsluiting kunnen de ervaringen van de docent en van de leerlingen met elkaar gedeeld worden.

Leerdoelen

  • Plezier in het spelen is een belangrijk doel.
  • Daarnaast maken leerlingen kennis met de basisbeginselen van improvisatie.
  • Ze leren samenwerken, incasseren, accepteren en afweren.
  • Ze doen ervaring op met vrije associatie en het uitbeelden van ideeën.
  • Een ander leerdoel is dat leerlingen ervaren dat lang niet alles gaat zoals gepland, de eigenschap flexibiliteit is daarmee een belangrijke opbrengst van deze workshop.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Theatersport voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal. Tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een halve cirkel.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen


Contact