Theatersoap

Het spelen in een soap verschilt van het spelen in een theater of acteren in een film. Hoe je moet acteren in een soap, daar draait het om in de workshop theatersoap! Leerlingen kruipen in de huid van verschillende personages en werken scenes en verhaallijnen uit. Met als afsluiter een zelfgeschreven soap met spannende cliffhanger!

In de huid kruipen van een soapacteur maakt dat de gene om te acteren als snel omslaat in durf en creativiteit. In een soap is niets te gek en dus wordt de workshop een aaneenschakeling van spannende wendingen en hilarische taferelen.

Opbouw
De docent geeft een introductie van het fenomeen soap en gaat met de leerlingen op onderzoek uit welke elementen er horen bij een spannende scene in een soap. De leerlingen gaan hiermee verder en werken een eigen personage uit. Ook worden er verhaallijnen gemaakt die typerend zijn voor hoe soaps in elkaar zitten. De eigen ontwikkelde soap scenes worden opgevoerd, waarbij een spannende cliffhanger natuurlijk een vast onderdeel is van het geheel.

Leerdoelen

  • De leerlingen weten wat de basiselementen van een spannende soap zijn en doen ervaring op met het uitwerken daarvan.
  • Ze bedenken hun eigen personage en ontwikkelen een bijbehorend karakter.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt aangeboord en ontwikkeld door het maken van een eigen scene waarin niets te gek is.
  • Ze doen ervaring op met acteren, dramatiseren en het uitbeelden van ideeën. Plezier in acteren staat voorop!
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Theatersoap voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal. Tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een halve cirkel.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen


Contact