Stage Fight

Wil jij ook levensecht kunnen vechten zoals je altijd in films ziet? Tijdens deze workshop leer je trappen, slaan en aan haren trekken zonder iemand pijn te doen. Stage Fighting: een speciaal onderdeel van film!

Opbouw 

Tijdens deze workshop leren de leerlingen veilig met elkaar om te gaan tijdens een gespeeld gevecht. De leerlingen beginnen met een sportieve warming up en worden vervolgens ingedeeld in groepjes van twee. Ze leren een aantal technieken, denk hierbij aan het geven van een klap in het gezicht, aan haren trekken of het geven van een trap. Hierna laten de leerlingen deze technieken achter elkaar zien waardoor er een scene ontstaat.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met stage fighting
  • Ze leren veilig met elkaar om te gaan en om samen te werken
  • Ze leren communiceren met elkaar
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Stage Fighting voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
75, 90, 100 of 120 minuten

Aantal deelnemers
Maximaal 20

Wat verzorgen wij
Een getrainde docent

Materiaalkosten
Geen

Locatie
De voorkeur gaat uit naar een ruime locatie, bijvoorbeeld een gymzaal. Als het geen gymzaal is, moeten de tafels verwijderd zijn uit het lokaal, zodat leerlingen zich niet kunnen stoten. De stoelen mogen bij aanvang in een halve cirkel staan.

Wat regelt u voor de workshop?

  • Een digibord of een beamer met computer/laptop, en internetverbinding.
  • Graag maken we gebruik van gymnastiek matten. Dan kunnen we ook aan de gang met vallen.
  • De leerlingen moeten losse kleding dragen, waarin ze goed kunnen bewegen.
  • Bij deze workshop is begeleiding van een docent van de school noodzakelijk. Van hem/haar wordt een actieve houding verwacht en hulp bij de workshop.

Contact