Slapstick

Slapstick bestaat uit een serie acties waaruit komedie ontstaat. De meest bekende slapsticks zijn het gooien van een taart in het gezicht van een ander en het uitglijden over een banaan. Wie moet er niet lachen om alle rare fratsen van Mr. Bean?

Opbouw

De workshop Slapstick begint met een korte introductie. De docent vertelt wat slapstick precies inhoudt en laat de basistechnieken zien. Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag met de basistechnieken. Ze leren onder andere val- en botstechnieken zonder zichzelf of anderen hierbij pijn te doen. Vervolgens krijgen leerlingen de tijd om een eigen slapstick te maken en hierbij kunnen ze allerlei attributen gebruiken. Uiteindelijk gaan ze in groepjes hun zelfbedachte scène aan elkaar presenteren.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basistechnieken van slapstick
  • Ze leren improviseren en presenteren
  • En ze leren natuurlijk acteren
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Slapstick voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
Minimaal 60 min.

Aantal deelnemers
Minimaal 5 deelnemers, maximaal 22 deelnemers

Wat verzorgen wij
Alles

Door de school te verzorgen
Een lokaal waarin de stoelen in een halve cirkel staan.

Materiaalkosten
Geen


Contact