Songwriting

Tijdens de workshop songwriting ervaren leerlingen wat er komt kijken bij het schrijven van een goede song. Er wordt gerapt en gezongen en natuurlijk geschreven! Dat alles gebeurt onder de begeleiding van een professionele singer-songwriter.

Opbouw
Een enthousiaste docent laat zijn eigen werk aan de leerlingen horen en neemt hen mee door de geschiedenis van de muziek. Hij bespreekt met de leerlingen de verschillende vormen van songteksten, gesproken gedichten, rap en zang. Dan gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze schrijven een couplet met een rijmschema en een refrein. Uitleg over zang, melodielijnen, tweede stem, back-upzang en adlibs maakt dat de leerlingen genoeg input hebben om zelf een liedje te schrijven en zingen. Ook een zangles maakt deel uit van de les. Aan het einde van de les presenteren de leerlingen hun eigengemaakte songs aan elkaar.

Leerdoelen

  • De leerling kan songteksten schrijven met behulp van een rijmschema
  • De leerling leert basis zangvaardigheden
  • De leerling weet wat de opbouw van een commerciële track is, hoe melodielijnen werken, tweede stemmen, back-upzang en adlibs
  • De leerling oefent met het zingen/rappen van teksten en het maken van overgangen in de muziek
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Songwriting voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor de middelbare school.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~25 leerlingen

Benodigdheden
- Een ruim lokaal
- Whiteboard / digiboard met geluid en hdmi ingang

Wat verzorgen wij
Studiolaptop, studiomicrofoon, filter en drumcomputer

Materiaalkosten
Geen


Contact