Poetry Slamming

Tijdens de workshop Poetry Slamming leer je verschillende genres combineren, namelijk: poëzie, songwriting, rap en theater. Hierbij leren leerlingen hun eigen teksten te schrijven en te presenteren. Op deze manier leren ze hun woorden kracht te geven en hierdoor hun gevoel te uiten.

Opbouw

De workshop start met een korte inleiding waarin vertelt wordt wat Poetry Slamming is. Tijdens de workshop worden woord, stem en performance aan elkaar vastgekoppeld. Leerlingen gaan spelend aan de slag met taal en ritme. In groepjes beginnen ze met het schrijven van hun eigen tekst, hierbij mogen ze gebruik maken van rijm, maar het is niet verplicht. Na het schrijven van de tekst bedenken de leerlingen hoe ze hun geschreven teksten gaan presenteren. Dit kan op verschillende manieren en is natuurlijk het leukst als er een performance aan gekoppeld wordt.

Leerdoelen 

  • Leerlingen combineren poëzie, songwriting, rap en theater
  • Leerlingen krijgen, dankzij stimulatie van de docent, meer inspiratie om te schrijven
  • Leerlingen leren hun tekst te presenteren, waardoor ze op een leuke manier hun boodschap overbrengen aan het publiek
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Poetry Slam voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Aantal deelnemers 
Van 10 tot ~30 leerlingen

Wat verzorgen wij
Alle overige materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen

Benodigdheden
- Een ruim lokaal
- Een beamer
- Internetverbinding
- Een geluidsinstallatie met aansluiting voor tulp, jackplug, minijack of XLR
- Een bord of flap-over
- Pennen en papier


Contact