Musical zingen

Musicalzingen is een manier van zingen die anders is dan gewoon een lied ten gehore brengen. Al zingend moet er gespeeld en gereageerd worden en meestal moeten er ook nog bewegingen gemaakt worden. Musical is een combinatie van dialoog, monoloog, dans en zang die samen een verhaal vertellen.

Tijdens deze workshop gaat de aandacht vooral uit naar zang en het overbrengen van emoties met stem en lichaamstaal. Leerlingen studeren een nummer in en presenteren dit voor de groep.

Opbouw
De docent geeft kort uitleg over de techniek van het musical zingen. Na deze uitleg wordt er begonnen met inzingen door de groep. De technische aanwijzingen nemen de leerlingen mee naar het oefenen van een nummer waarbij de docent leert om op een goede manier te werken met het overbrengen van emoties en het al zingend vertellen van een verhaal. Ook komt de kracht van lichaamstaal en het presenteren aan bod. Aan het einde van de workshop weet iedereen al zingend te overtuigen. Als afsluiting is er ruimte om feedback op elkaar te geven.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren zich muzikaal te uiten door te zingen met emotie en weten hoe lichaamstaal daaraan bijdraagt.
  • Ze leren presentatie- en ademhalingstechnieken en weten hoe ze die kunnen inzetten om hun musicalsong te presenteren.
  • Leerlingen leren zichzelf te presenteren.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Musical Zingen voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal of muzieklokaal.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen


Contact