Djembé

De meeste mensen weten wat een Djembé is: een Afrikaanse trommel waarmee swingende ritmes gespeeld worden. Maar niet iedereen weet hoe je op een Djembé slaat zonder zere handen te krijgen. Dit en nog veel meer leren de leerlingen tijdens deze workshop.

Opbouw
In de korte uitleg van de docent komt de oorsprong van de Djembé aan bod. Ook wordt er verteld over de West-Afrikaanse ritmes die gespeeld gaan worden. De techniek van het slaan wordt voorgedaan en leerlingen worden begeleid in het maken van verschillende klanken op de trommel. Er wordt in groepjes gewerkt aan onderdelen van een ritme die uiteindelijk samenkomen in een spetterende afsluiting. De moeilijkheidsgraad kan op de groep worden aangepast zodat deze workshop een uitdaging is voor iedereen.

Leerdoelen

  • Centraal staat genieten van ritme en muziek.
  • Leerlingen ervaren dat percussie concentratie en samenwerking vergt.
  • Ze werken samen, leren luisteren, ritmes herkennen en door elkaar spelen.
  • Leerlingen leren om op een goede manier op de Djembé te slaan en leren samen tot een ritmisch einde te komen.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Djembé voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
De voorkeur gaat uit naar een ruime locatie die niet ver van een ingang is. Houd rekening met enig geluidsoverlast in aangrenzende ruimtes.

Wat verzorgen wij
Onze workshopdocent neemt alle instrumenten en overige materialen mee.

Materiaalkosten
Voor de huur van de instrumenten rekenen wij € 65,00 materiaalkosten.


Contact