Virtual Reality

Leerlingen spelen de hoofdrol in hun eigen VR-film!

Virtual reality is een relatief nieuwe technologie waarmee je letterlijk in een virtuele 3D-wereld kunt stappen en rondkijken. Virtual Reality is bezig aan een ware opmars. De technologie wordt onder andere al toegepast in de architectuur, de petrochemie, de medische wereld, de lucht- en scheepvaart, games en de automobielindustrie. De ontwikkelingen gaan razendsnel en experts zijn het er over eens: virtual reality heeft de toekomst. En die is dichterbij dan je denkt.

Tijdens de Theaterworkshop Virtual Reality maken de leerlingen hun eigen virtual reality-film. Zo ervaren ze wat virtual reality is en hoe dit toegepast kan worden. De film wordt opgenomen met een speciale virtual reality camera die in het midden van de ruimte staat opgesteld. De camera filmt 360 graden in het rond. Alles om de camera heen is te zien en de kijker kan dus rondkijken. De leerlingen bedenken en acteren in hun eigen film. Het mooie van het filmen in virtual reality is dat alle leerlingen tegelijk een rol kunnen spelen.

Na de opnames wordt de film teruggekeken met behulp van een virtual reality bril en een smartphone. Het is dan alsof je op de plek van de camera staat en er overal om je heen iets te zien is.

Opbouw
In het eerste deel van de workshop, het drama-gedeelte, spelen de leerlingen in een filmpje gefilmd met een 360° camera. Deze camera filmt door 2 fish-eye lenzen in een opname 360 graden rond. Alles om de camera heen is dus te zien op de film.

In het tweede deel kijken de leerlingen de film terug. Voor de leerlingen het moment om Virtual Reality te ervaren en het speltalent van hun groepsgenoten te bekijken.

Leerdoelen
De workshop Virtual Reality is een theaterworkshop. Tijdens de workshop maken leerlingen spelenderwijs kennis met Virtual Reality en 360 graden filmen en ervaren zo het effect en het daarbij horende plezier van VR.


Benieuwd naar meer informatie over de workshop VR voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
Minimaal 90, 100 en 120 minuten

Deelnemers
10-25 leerlingen

Benodigdheden

  • Een gymzaal of echt ruim lokaal
  • Stoelen in kring en tafels aan de kant
  • Beamer of Digibord, Powerpoint.
  • Toegang tot wifi is essentieel voor deze workshop

Wat verzorgen wij

  • 360 Camera
  • Virtual Reality-brillen
  • Aankleding, decor

Materiaalkosten

We brengen € 50,- per ronde in rekening voor materiaalgebruik.


Contact