Fotografie

Diafragma. Sluitertijd. Belichting. Compositie. Allemaal elementen die een mooie foto zo mooi maken. Maar hoe zit dat nou precies? En hoe krijg je de camera zo ver, dat die maakt wat jij wilt? Een professionele fotograaf legt het allemaal uit en zet de leerlingen aan het werk met de camera. Een praktische workshop met wat theorie en veel ervaring.

Opbouw
De docent geeft uitleg over de mogelijkheden van de camera en laat leerlingen met opdrachten aan het werk gaan met hun eigen camera. Ook worden de verschillende soorten van fotografie besproken en gaan leerlingen ook praktisch aan de slag met verschillende uitgangspunten. Het experimenteren met de instellingen van de camera, maar ook met bijvoorbeeld standpunt, licht en compositie zorgt dat de workshop afwisselend en uitdagend is. Aan het einde van de workshop worden de verschillende resultaten bekeken en besproken en wordt er feedback gegeven. 

Leerdoelen

  • De leerlingen kennen de basisbegrippen van fotografie.
  • Met deze basis maken ze zelf foto’s waarbij ze uit kunnen leggen welke technieken er gebruikt zijn.
  • De leerlingen leren anders kijken en beelden beoordelen op basis van de theorie die door de docent is aangereikt.
  • Leerlingen leren de verschillende beeldende elementen inzetten bij het fotograferen, leren geduld op te brengen en leren op het juiste moment de juiste keuzes te maken voor een interessant beeld.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Fotografie voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over de opzet voor basisscholen, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over de workshop voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
- Een ruim lokaal
- Een beamer
- Iedere leerling neemt een (opgeladen) digitale camera of mobiele telefoon met camera mee

Wat verzorgen wij
Alle overige materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen


Contact