Filmtechnieken

Verdiep je in de filmtechniek!

In deze workshop gaan we dieper in op het maken van een film. De deelnemers worden geïnspireerd door professionele filmmakers en regisseurs en de keuzes die zij maken in film, camera en montage. Want wat is het verschil tussen een vakantievideo en een bioscoopfilm? En waarom wint de ene film Oscars en de andere niet? Aan de hand van gezamenlijke analyses ontdekken de leerlingen deze technieken. Alles mag meteen worden toegepast tijdens de workshop in een zelfgemaakte film.

Opbouw

De workshop begint met het analyseren van een aantal filmscènes. Er wordt gelet op de snelheid van montage, camera standpunten, kleurkeuzes en meer. Tijdens deze analyse wordt er ook een aantal vaktermen besproken en geleerd. Vervolgens gaan de leerlingen zelf met deze filmtechnieken aan de slag in kleine groepen. Vanuit een zelfgeschreven korte scene krijgen de groepjes een aantal opdrachten waarin ze de besproken filmtechnieken kunnen toepassen.

Leerdoelen

  • Leren over de technische opbouw van een film.
  • Leren omgaan met een camera en met een technisch apparaat binnen een groep samenwerken.
  • De leerlingen leren om filmtechnieken zelf toe te passen en deze creatief in te zetten.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Filmtechniek voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
90, 100 of 120 minuten

Doelgroep
Onderbouw voortgezet onderwijs, alle leerniveaus.

Deelnemers
10 tot ~25 leerlingen

Benodigdheden

  • Een lokaal met beamer of digibord
  • Wifi

Wat verzorgen wij

  • iPads met montageprogramma
  • storyboardsheets

Materiaalkosten
Voor het gebruiken van de iPads rekenen wij € 50,00 materiaalkosten per ronde.


Contact