Animatie

Van echt handwerk naar het werken met de computer: de workshop animatie is een diverse workshop waarbij het werken met materialen en met de technische mogelijkheden van de computer samenkomen.

Kijken, zoeken, proberen, filmen, monteren – met computer, bureaulamp en camera komen alledaagse voorwerpen tot leven! Daar is fantasie, geduld en tijd voor nodig. En ook samenwerking, bijvoorbeeld om een verhaal te maken of om het filmpje in elkaar te zetten. De docent is een ervaren animator die de deelnemers met meegebrachte voorbeeldfilmpjes gelijk op het juiste spoor weet te zetten.

Opbouw
De deelnemers krijgen uitleg over de vele mogelijkheden van animatie. Door voorbeeldfilmpjes gaat de kunst van het maken van animaties echt leven. In groepjes gaan de deelnemers werken aan een eigen film. Uitgangspunt zijn alledaagse voorwerpen die door animatie tot leven worden gewekt. Na afloop worden kort de ervaringen van de leerlingen en de docent besproken.

Leerdoelen

  • De leerlingen weten wat animaties zijn en hoe deze gemaakt worden
  • De leerlingen werken samen aan een animatiefilm
  • De fantasie en creativiteit van de leerlingen wordt gestimuleerd en ontwikkeld door het maken van een eigen animatie
  • De leerlingen leren doorzetten om tot een goed resultaat te komen
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Animatie voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
Computerlokaal (per twee- of drietal leerlingen één computer met webcam), op iedere computer minimaal 100mb vrije ruimte en het programma MonkeyJam geinstalleerd

Wat verzorgen wij
- Webcams
- Klei, lego en/of papier

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de materialen rekenen wij €30,00 materiaalkosten.


Contact