Breakdance

Breakdance, ook wel breaking of b-boying genoemd is een manier voor groepen om elkaar uit te dagen zonder daarbij geweld te gebruiken. De moves die breakdancers maken zijn bedoeld als uitdaging waarop de ander weer met een move moet reageren.

Deze manier van dansen werd in de jaren 70 een alternatief voor het geweld tussen rivaliserende groepen in New York. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dans waar eigen originaliteit, stijl en expressie centraal staat. Breakdance bestaat uit ‘powermoves’ en ‘style’. Ze worden allebei uitgelegd en aangeleerd en de workshop sluit af met een ‘jam’ (een gezamenlijke freestyle).

Opbouw
De docent geeft uitleg en vertelt ook iets van de historie van breakdancen. Er worden wat moves voorgedaan en daarna gaan leerlingen zelf aan de slag. Er wordt geoefend op meerdere moves en het is de bedoeling dat iedere leerling een ‘powermove’ beheerst en een korte ‘style’ kan dansen.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met breakdance.
  • Ze werken samen en helpen elkaar waar nodig bij het aanleren van de danspassen.
  • Het doorzettingsvermogen van de leerlingen wordt aangesproken en leerlingen ontdekken dat ze meer in huis hebben dan ze vooraf dachten.
  • Plezier en beleving staan centraal!
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Breakdance voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Gymzaal of ruim lokaal. Leerlingen dragen bij voorkeur sportkleding.

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en overige materialen.

Materiaalkosten
Geen


Contact