Allround circus

Men moet als circusartiest van alle markten thuis zijn, als je het publiek echt wilt verrassen. Tijdens deze workshop leer je alle fijne kneepjes van het vak. Er wordt op een veilige manier met een of meerdere vaardigheden kennis gemaakt.

Vooraf wordt er gekozen tussen de volgende circusactiviteiten: clownerie, acrobatiek, jongleren, koorddansen en Chinese bordjes.

Opbouw

De docent besteedt veel aandacht aan veiligheid tijdens de introductie. Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag met het onderdeel waar ze voor gekozen hebben. Hierin wordt gedurende de workshop gewisseld, zodat leerlingen kennis hebben gemaakt met diverse kanten van circus. Zo leren de leerlingen alle kneepjes van het circus vak. De verschillende circusdisciplines kunnen gecombineerd of gericht op één activiteit aangeboden worden.

Leerdoelen

• Er wordt een beroep gedaan op de concentratie en het evenwicht van de deelnemers
• Leerlingen worden in een veilige omgeving uitgedaagd hun grenzen te verleggen
• Creativiteit en presentatie spelen ook een grote rol

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Circus voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
90 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
Gymzaal of ruim lokaal. Bij acrobatiek is er een mat per 2 leerlingen noodzakelijk.

Wat verzorgen wij
Alle materialen voor de gekozen circusactiviteiten worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de materialen rekenen wij €7,50 materiaalkosten per ronde.


Contact