Acrobatiek

Bij acrobatiek staat vertrouwen centraal. De leerlingen moeten nadenken over strategie, balans en samenwerking. Het geheim van acrobatiek is dat je zo min mogelijk kracht, maar zoveel mogelijk elkaar gebruikt om tot een resultaat te komen. Dit vraagt om concentratie en coördinatie. Acrobatiek is een leuke workshop die de leerlingen laat zien dat je samen veel meer kunt dan je in eerste instantie denkt.

 

Opbouw

De workshop focust zich op een aantal onderdelen. De nadruk ligt op leren via spel. Afhankelijk van de dynamiek in de groep wordt er bij bepaalde onderdelen iets meer stilgestaan en aandacht besteed. E r wordt tijdens de workshop goed gelet op de veiligheid en het vertrouwen in elkaar van de leerlingen.

Eerst beginnen de leerlingen met individuele oefeningen om te werken aan balans en techniek. Vervolgens gaat de groep aan de slag in duo’s. Niet alleen wordt er gekeken naar de eindpositie, ook de manier hoe je tot de eindpositie komt en hier weer veilig en soepel uitkomt. Tussendoor wordt er aan elkaar gepresenteerd. In het laatste onderdeel van de workshop wordt er gewerkt aan grotere figuren met meerdere mensen.

 

Leerdoelen

- De leerlingen werken individueel en samen aan fysieke vaardigheden zoals evenwicht, kracht, concentratie, coördinatie en strategie.

- De leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en daarbij wordt een andere creativiteit aangesproken.

- De leerlingen leren spelenderwijs het belang van hulp en veiligheid. 

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Acrobatiek voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur

60, 75, 90 minuten

 

Deelnemers

max. 20 leerlingen

 

Benodigdheden

Gymzaal of ruim lokaal. Per 2 leerlingen is een gymmat noodzakelijk.

 

Wat verzorgen wij

De materialen voor de gekozen circusactiviteit wordt verzorgd door onze workshopdocent.

 

Materiaalkosten

Voor deze workshop brengen wij geen extra materiaalkosten in rekening.


Contact