Graffiti

Graffiti is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en dat is niet alleen negatief. Deze beeldtaal heeft zich ontwikkeld tot een volwassen kunst en wordt nog steeds op hoog niveau beoefend en verder ontwikkeld. Onze docent is een echte graffiti kunstenaar en kan leerlingen de fijne kneepjes van het spuiten meester maken.

Wat zijn precies pieces, tags en throw-ups? Hoe kom je eigenlijk tot zulke strakke resultaten met een spuitbus? Hoe wordt graffiti opgebouwd en hoe zorg je dat de kleuren juist wel of niet in elkaar overlopen? Al dit soort dingen komen leerlingen te weten tijdens deze workshop en nog belangrijker: ze gaan er zelf mee aan de slag!

Opbouw
De docent legt de mogelijkheden van het graffiti spuiten uit en verheldert dit met voorbeelden. Leerlingen gaan snel zelf praktisch bezig met de graffitispuit en maken of samen een groot werk voor de school of juist kleinere pieces die zelfs mee naar huis genomen kunnen worden. Telkens is de docent er voor precieze bijsturing en vragen. Ook worden de leerlingen gestimuleerd om naar elkaars werk te kijken en er op te reageren.

In de herfst- en wintermaanden kan deze workshop lastig zijn. We raden u dan aan om een overdekte buitenlocatie of goed ventilerende binnen locatie te regelen.

Leerdoelen

  • De leerlingen weten wat vlakverdeling is en hoe ze kleur kunnen gebruiken.
  • Graffiti bestaat uit woorden en afbeeldingen en leerlingen leren hoe deze goed te combineren.
  • Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen verschillende technieken met de spuitbus uitgeprobeerd.
  • Ook hebben leerlingen geleerd wat er (niet) mag op het gebied van graffiti in de publieke ruimte
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Graffiti voor het voortgezet onderwijs? Ga dan naar kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over de opzet voor basisscholen, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over de workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
- Een ruime, overdekte locatie in de buitenlucht, bijvoorbeeld een fietsenstalling.
- Ondergrond om op te spuiten, bijvoorbeeld houten panelen, muren of schilderdoeken.

Wat verzorgen wij
- Spuitbussen
- Afdekzeil

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de spuitbussen rekenen wij €250,00 in de eerste ronde. Iedere volgende ronde kost €125,00 per ronde.

Extra docent
Bij groepen groter dan 20 leerlingen is het verplicht om een extra docent bij te boeken voor €250,00 per dag.


Contact