Etsen

Grafiek is meer dan alleen maar beter reproduceerbare beeldende dingen maken. Natuurlijk is het bijzonder dat je tekening of ontwerp meerdere keren afgedrukt kan worden, maar vooral de stappen daar naartoe zijn superspannend om aan te werken.

In deze workshop wordt de etstechniek uitgelegd. Leerlingen gaan aan het werk met verschillende materialen zoals polymeer-en etsplaten, inkt, papier en een etsnaald. Leerlingen hoeven niet goed te kunnen tekenen, juist deze techniek, die van zichzelf al zoveel verrassingen geeft, maakt dat de hoeveelheid tekenervaring niets uitmaakt voor het resultaat. Het wordt altijd mooi of interessant!

Opbouw
De leerlingen krijgen uitleg over waarneming en de grafische technieken. De docent laat zien wat de meegebrachte materialen voor een mogelijkheden hebben. Daarna mogen de leerlingen zelf aan het werk. Er wordt gestart met het maken van een oefen-ets waarmee de leerlingen ervaring opdoen met alle stappen die bij het etsen nodig zijn. Als dit goed gaat wordt er groter gewerkt. De uiteindelijke ets wordt afgedrukt op polymeer.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over waarneming en de verschillende druktechnieken.
  • Er wordt ingezoomd op het etsen, waarbij de leerlingen de aangeboden kennis gelijk in de praktijk kunnen brengen.
  • De leerlingen leren de verschillende materialen en technieken die bij het etsen horen, hanteren. Zo leren ze een etsnaald gebruiken, leren ze in lijnen te werken en leren ze vlakken te maken door middel van het aanbrengen van arceringen.
  • Ook het werken op de etspers wordt aangeleerd.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Etsen voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Voor deze workshop rekenen wij €65,00 materiaalkosten per ronde.


Contact