3D Printer Pen Tekenen

Maak tijdens de workshop 3D Printer Pen tekenen de meest bijzondere creaties! Met de allernieuwste technieken gaat er een nieuwe wereld vol mogelijkheden open.

Door te werken met de bijzondere 3D Printer Pen maken leerlingen hun eigen driedimensionale figuren. Uit deze pen komt vloeibaar plastic dat, wanneer ermee wordt getekend, weer verandert in een vaste stof. Dit maakt het mogelijk om zelfs in de lucht te tekenen!

Opbouw
Tijdens de introductie van deze workshop maken de leerlingen kennis met de mogelijkheden van 3D printen. Eén van die mogelijkheden is de 3D Printer Pen! Dit is een pen waarmee driedimensionale figuren gemaakt worden.

Leerlingen leren hoe zij van een platte tekening een ruimtelijk figuur maken. Na het uitwerken van hun ontwerpen maken zij hun eigen object met de 3D Printer Pen. De nieuwe techniek van het 3D printen was nog nooit zó toegankelijk!

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over de verbinding tussen kunst en techniek
  • De leerlingen worden geprikkeld na te denken over de mogelijkheden die de 3D Printer Pen met zich meebrengt
  • De leerlingen ontwikkelen hun ruimtelijk inzicht
  • De leerlingen leren van een plat object een ruimtelijke figuur te maken.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop 3D pen voor de middelbare school? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor de basisschool.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~25 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal met tafels voor elke leerling en een beamer met laptop/computer

Wat verzorgen wij
3D Printer Pennen, stencils en overige printmaterialen

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de 3D printer pennen en overige printmaterialen rekenen wij €55,00 materiaalkosten per ronde.


Contact