Workshop Verhalen vertellen

Workshop Verhalen vertellen

Iets vertellen terwijl iedereen luistert is een hele kunst! In de praktijk is dat niet zo makkelijk. Hoe krijgt je luisteraars zo ver dat ze ademloos meegaan in jouw verhaal?

Opbouw van de workshop

In deze workshop leren leerlingen hun stem zo te gebruiken dat een luisterend oor gegarandeerd is. Ook leren ze over de juiste timing, en het gebruiken van emotie in je verhaal. De opbouw van een verhaal waarin er bijvoorbeeld een climax ontstaat wordt uit de doeken gedaan. De workshopdocent is een ervaren verhalenverteller en begeleidt de leerlingen in het verzinnen van een eigen verhaal. Dit wordt uitgewerkt tot een vertelling die kan worden gepresenteerd. Iets vertellen wordt nooit meer hetzelfde na deze workshop!

Na een introductie waarbij de docent de technieken en begrippen van het verhalen vertellen uitlegt, worden de leerlingen aan het werk gezet met het maken van een eigen verhaal. De eisen waaraan een goed verhaal moet voldoen en de eigen inbreng en creativiteit wordt tijdens het maken door de docent aangesproken. Als afsluiting worden de verschillende vertellingen opgevoerd en kan er worden gereageerd op de verschillende verhalen.

Leerdoelen

  • Leerlingen kennen de ingredi├źnten van een goed verhaal en weten hoe ze een verhaal kunnen brengen met intonatie en timing.
  • Ze kunnen de presentatietechnieken toepassen die maken dat het publiek niet afhaakt.
  • Leerlingen leren om zelfverzekerd voor een groep te staan door de technieken toe te passen en zichzelf te blijven tijdens het vertellen van hun verhaal.
  • De leerlingen worden uitgedaagd hun eigen persoonlijkheid mee te nemen in hun performance.
  • De creativiteit en het improvisatievermogen van de leerlingen worden aangesproken.

Andere Theaterworkshops?

Interesse in andere vormen van theater? Of op zoek naar een dag vol theater? Kijk dan eens bij onze andere theaterworkshops, bijvoorbeeld de workshop Theatersport of de workshop Filmacteren.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De theaterdocent neemt alle benodigdheden mee.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact