Workshop Theatersport

Workshop Theatersport

Theatersport is de hilarische tak van het theatermaken. Hier draait het om improvisatie, reactievermogen en scherpte. Het snel kunnen reageren op de ander op een onverwachte manier maakt theatersport zo leuk om naar te kijken.

Opbouw van de workshop

De leerlingen worden middels een warming-up losgemaakt om hun creativiteit in te zetten in de workshop. De groep wordt in kleinere groepen verdeeld waarmee er verschillende improvisatie-oefeningen gedaan worden en er tegen elkaar gespeeld wordt. Op welke manier het wedstrijd-element wordt ingezet ligt aan de groep. De verschillende korte oefeningen worden uitgebouwd en uiteindelijk is iedereen een keer middelpunt geweest van een optreden. Als afsluiting kunnen de ervaringen van de docent en van de leerlingen met elkaar gedeeld worden.

Zowel op het podium als in de zaal zijn leerlingen actief betrokken bij theatersport, want iedereen heeft een taak. Op het podium is het zaak ad rem te reageren op het publiek, in de zaal zorg je dat de act op het podium slaagt. Van twee kanten plezier!

Leerdoelen

  • Plezier in het spelen is een belangrijk doel.
  • Daarnaast maken leerlingen kennis met de basisbeginselen van improvisatie.
  • Ze leren samenwerken, incasseren, accepteren en afweren.
  • Ze doen ervaring op met vrije associatie en het uitbeelden van idee├źn.
  • Een ander leerdoel is dat leerlingen ervaren dat lang niet alles gaat zoals gepland, de eigenschap flexibiliteit is daarmee een belangrijke opbrengst van deze workshop.

Andere Theaterworkshops?

Interesse in andere vormen van theater? Of op zoek naar een dag vol theater? Kijk dan eens bij onze andere theaterworkshops, bijvoorbeeld de workshop Verhalen vertellen of de workshop Filmacteren.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De theaterdocent neemt alle benodigdheden mee.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact