Workshop Theatersoap

Workshop Theatersoap

Het spelen in een soap verschilt van het spelen in een theater of acteren in een film. Hoe je moet acteren in een soap, daar draait het om in de workshop theatersoap! Leerlingen kruipen in de huid van verschillende personages en werken scenes en verhaallijnen uit. Met als afsluiter een zelfgeschreven soap met spannende cliffhanger!

Opbouw van de workshop

In de huid kruipen van een soapacteur maakt dat diegene als snel omslaat in durf en creativiteit. In een soap is niets te gek en dus wordt de workshop een aaneenschakeling van spannende wendingen en hilarische taferelen.

De docent geeft een introductie van het fenomeen soap en gaat met de leerlingen op onderzoek uit welke elementen er horen bij een spannende scene in een soap. De leerlingen gaan hiermee verder en werken een eigen personage uit. Ook worden er verhaallijnen gemaakt die typerend zijn voor hoe soaps in elkaar zitten. De eigen ontwikkelde soap scenes worden opgevoerd, waarbij een spannende cliffhanger natuurlijk een vast onderdeel is van het geheel.

Leerdoelen

  • De leerlingen weten wat de basiselementen van een spannende soap zijn en doen ervaring op met het uitwerken daarvan.
  • Ze bedenken hun eigen personage en ontwikkelen een bijbehorend karakter.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt aangeboord en ontwikkeld door het maken van een eigen scene waarin niets te gek is.
  • Ze doen ervaring op met acteren, dramatiseren en het uitbeelden van idee├źn. Plezier in acteren staat voorop!

Andere Theaterworkshops?

Interesse in andere vormen van theater? Of op zoek naar een dag vol theater? Kijk dan eens bij onze andere theaterworkshops, bijvoorbeeld de workshop Theatersport of de workshop Filmacteren.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De theaterdocent neemt alle benodigdheden mee.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact