Workshop Slapstick

Workshop Slapstick

Slapstick bestaat uit een serie acties waaruit komedie ontstaat. De meest bekende slapsticks zijn het gooien van een taart in het gezicht van een ander en het uitglijden over een banaan. Wie moet er niet lachen om alle rare fratsen van Mr. Bean?

Opbouw van de workshop

De workshop Slapstick begint met een korte introductie. De docent vertelt wat slapstick precies inhoudt en laat de basistechnieken zien. Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag met de basistechnieken. Ze leren onder andere val- en bots technieken zonder zichzelf of anderen hierbij pijn te doen. Vervolgens krijgen leerlingen de tijd om een eigen slapstick te maken en hierbij kunnen ze allerlei attributen gebruiken. Uiteindelijk gaan ze in groepjes hun zelfbedachte scène aan elkaar presenteren.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basistechnieken van slapstick
  • Ze leren improviseren en presenteren
  • En ze leren natuurlijk acteren

Andere workshops?

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Slapstick voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Interesse in andere vormen van theater? Of op zoek naar een dag vol theater? Kijk dan eens bij onze andere theaterworkshops, bijvoorbeeld de workshop Stage Fight of de workshop Theatersoap.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De theaterdocent neemt alle benodigdheden mee.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact