Workshop Schimmenspel

Workshop Schimmenspel

Tijdens het schimmenspel gaan de leerlingen aan de slag met licht, donker en theater. Ze spelen een verhaal achter een wit doek waarop een lamp gericht is.

Opbouw van de workshop

Aan het begin van de workshop worden de leerlingen in 4 groepen verdeeld. Elke groep krijgt een emotie om uit te beelden. De schaduwen worden gevormd door lampjes die schijnen op de leerlingen. De schaduwen zijn te zien op het witte doek, wat dit een super kunstig effect geeft!Nadat de groepen dit hebben gedaan, gaan ze verder met een vervolgopdracht. Tijdens deze vervolgopdracht werken de leerlingen in tweetallen. De duo’s gaan een fysieke scène maken. Bij de laatste opdracht gaan de leerlingen een slapstickscene maken in kleine groepjes. Hier gaan ze hun eigen scène maken.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren een emotie in fysiek spel en beweging te laten zien
  • De leerlingen gaan een korte, beeldende scene te maken
  • Kennismaken met slapstick speltechnieken.
  • Leerlingen zetten hun fantasie om in beeld en spel.

Andere workshops?

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Schimmenspel voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com met de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor de middelbare school.

Interesse in andere vormen van theater? Of op zoek naar een dag vol theater? Kijk dan eens bij onze andere theaterworkshops, bijvoorbeeld de workshop Theatersport of de workshop Filmacteren.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De theaterdocent neemt alle benodigdheden mee, zoals een goede lamp en schaduwdoek.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal dat volledig verduisterd kan worden. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact