Workshop Filmacteren

Workshop Filmacteren

Het doel van de workshop Filmacteren is om leerlingen de basis van het filmacteren te leren. Hoe speel je een levensecht karakter? Kun jij je inleven in iemand anders? Het eindresultaat is een interessante film scene, gespeeld door de leerlingen.

Opbouw van de workshop

De workshop start met een korte introductie door de workshopdocent. Daarna gaan de leerlingen al snel aan de slag! De stappen die ze ondernemen zijn:

De leerlingen verdiepen zich in het script. Ze beginnen door het script te lezen en letten hierbij ook op bijvoorbeeld de subtekst. De leerlingen verdiepen zich in het personage dat ze gaan spelen. De scenes worden gerepeteerd. Er worden vervolgens aanwijzingen gegeven door de workshopdocent.4. De scenes worden gepresenteerd voor de groep.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren zich te verdiepen in het personage
  • De leerlingen leren scenes interessant te maken
  • De leerlingen leren om goed te kijken naar de tekst

Andere workshops?

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Filmacteren voor de middelbare school? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor de basisschool.

Interesse in andere vormen van theater? Of op zoek naar een dag vol theater? Kijk dan eens bij onze andere theaterworkshops, bijvoorbeeld de workshop Theatersoap of de workshop Presenteren.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De theaterdocent neemt alle benodigdheden mee, zoals een filmcamera.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer met geluid. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact