Workshops Streetbeats

Workshops Streetbeats

Een muzikaal spektakel en héél veel plezier! Dat is de workshop Streetbeats van Kleinkunstig. Door gebruik te maken van stokken, vaten, tonnen en jerrycans van verschillende groottes ontstaat er een ware muzikale sensatie.

Opbouw

Aan het begin van de workshop maken de leerlingen kennis met de basis van het slagwerk. Dan is het tijd om te gaan spelen! De workshopdocent speelt patronen voor die door de leerlingen worden nagespeeld. Als dit lukt gaan de leerlingen in groepen door elkaar spelen. Concentratie en teamwork zijn vereist!

Uiteindelijk ontstaat er een beat in drie of vier partijen die worden gerouleerd. Een ritmisch spektakel en heel veel plezier!

Leerdoelen

  • Centraal staat het genieten van ritme en muziek
  • De leerlingen maken kennis met verschillende muzikale aspecten
  • De leerlingen leren geconcentreerd te werken in teamverband
  • De leerlingen leren deze kennis toe te passen door met eigen ideeën te komen, zelf ritmes te maken of te soleren

Benieuwd naar andere muziekworkshops? Bekijk ook de workshop Djembé!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Streetbeats voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor de middelbare school.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25

Wat verzorgen wij
Onze workshopdocent neemt alle tonnen, vaten, stokken, jerrycans en overige materialen mee.

Wat vragen wij van de school
De voorkeur gaat uit naar een ruime locatie die niet ver van een ingang is. Houd rekening met enig geluidsoverlast in aangrenzende ruimtes.

Contact