Workshop Rap

Workshop Rap

Eigen gemaakte teksten performen op een strak ritme, maar ook leren over de geschiedenis van de Hiphop en de rap, deze workshop neemt je mee de Hiphop in.

Rap is ontstaan in Jamaica is uitgegroeid tot een muziekstroming met veel soorten stijlen. De ervaren docent opent deze wereld voor de leerlingen en helpt leerlingen hun eigen rapkwaliteiten te ontdekken. Vanzelfsprekend geeft de rapdocent ook een presentatie van wat hij in huis heeft!

Opbouw

Door de docent wordt eerst iets verteld over het ontstaan van deze muziekstroming. Met geluidsfragmenten worden de verschillende stijlen gedemonstreerd. Het schrijven van teksten wordt uitgelegd aan de hand van een aantal voorbeelden. Voordat de leerlingen zelf starten met het tekstschrijven krijgen ze handreikingen van de docent in de vorm van thema’s en elementen die in de teksten terug kunnen komen. Bij verminderde inspiratie bij de leerlingen is de docent er altijd om weer even iedereen op een spoor te zetten tot er een mooie tekst staat. Die tekst wordt uiteindelijk in kleine groepjes afgemaakt. Uiteindelijk worden deze teksten in rap uitgevoerd voor de groep. Natuurlijk kan dit ook in een grotere setting gepresenteerd worden, bijvoorbeeld voor de hele school of afdeling.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren een performance neer te zetten op het podium.
  • Ze leren zichzelf te presenteren.
  • Door het schrijven van eigen teksten leren de leerlingen hun gedachten en emoties te uiten in woorden en ritme.
  • Leerlingen leren in de groepjes samenwerken, naar elkaar te luisteren en leren elkaar feedback te geven op elkaars optreden.

Benieuwd naar andere muziekworkshops? Bekijk ook onze workshop Gospel!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop rappen voor basisscholen? Ga dan naar onze Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25

Door de school te verzorgen
Een ruim lokaal

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Contact