Workshop Gospel

Workshop Gospel

Gospels ontstonden in Noord-Amerika ten tijde van de slavernij. Deze op de bijbel geïnspireerde muziek is beïnvloed door ritmes van de Afrikaanse muziek. De verschillende stromingen worden zowel binnen als buiten de kerk gebruikt.

Leerlingen maken kennis met deze meeslepende muziek, leren zangtechnieken en improviseren met hun stem. Ze studeren gospels in zodat er een meerstemmig koor ontstaat. En ze krijgen de kans om een solo in te studeren. Een muzikale belevenis!

Opbouw

Er wordt eerst verteld over de ontstaansgeschiedenis van gospel alvorens de groep start met inzingen. Het hart van de workshop vormt het instuderen van een meerstemmige gospelsong. Als dit lukt worden de leerlingen uitgedaagd om te improviseren en kunnen de durfals die willen werken aan een echte eigen solo. Natuurlijk wordt het ingestudeerde gospelnummer ten gehore gebracht aan het einde van de workshop.

Leerdoelen

  • Leerlingen weten wat gospel is en hoe het ontstaan is.
  • Ze kennen een aantal ademtechnieken en kunnen deze toepassen.
  • Ze leren enkele gospels die ze meerstemmig kunnen zingen en waarmee ze kunnen improviseren.
  • Leerlingen leren zich muzikaal te uiten en naar elkaar te luisteren en leren hoe ze zich als koor en eventueel als solist kunnen presenteren.

Benieuwd naar andere muziekworkshops? Bekijk ook onze workshop Musical Zingen!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Gospel voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Wat vragen we van de school
Een ruimlokaal, met voorkeur voor een muzieklokaal.

Contact