Workshop Flowkaal

Workshop Flowkaal

Taal en muziek horen bij elkaar maar je hebt het nog nooit zo bij elkaar gehoord als bij deze workshop. Hier vloeien taal en muziek in elkaar over onder leiding van de ervaren docent en poetry slammer Skinfiltr8r. Taal wordt totaal anders na deze workshop!

Opbouw

De docent laat met een kort optreden zien wat de bedoeling is in deze workshop. Hierbij gebruikt hij een loopstation, een apparaat dat geluidsfragmenten opneemt en weer zodanig kan afspelen dat het een ritme wordt. Geluidseffecten, woorden, zinnen en beelden komen samen. Leerlingen ontdekken dat ze met woorden en geluiden ritmes kunnen maken en dat dit tot bijzondere muziek leidt. De docent laat de leerlingen verschillende oefeningen doen waarmee de creativiteit wordt losgemaakt en leerlingen leren durven! Proberen, fouten maken, alles mag in deze workshop. Behalve je schamen, want alles is materiaal en alles is een mogelijkheid, soms juist dingen die anders gaan dan je wilde. De leerlingen gaan improviseren met woorden, emoties en voorwerpen. Alles kan tot inspiratie en een mooi stuk leiden, als je er maar voor open staat!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren dat taal meer mogelijkheden heeft om tot muziek te maken dan ze ooit hadden gedacht.
  • De schoonheid van taal wordt duidelijk gemaakt en ze leren omgaan met verschillende aspecten van de Nederlandse taal zoals beeldspraak en metaforen.
  • Leerlingen oefenen met improviseren en leren dat inspiratie overal vandaan kan komen.
  • Ze leren creatieve uitingen te presenteren met verbale en non-verbale middelen.

Benieuwd naar meer muziekworkshops? Bekijk ook eens onze workshop DJ-techniek!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Flowkaal voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25

Wat vragen wij van de school
– Een ruim lokaal
– Een beamer
– Internetverbinding
– Een geluidsinstallatie met aansluiting voor tulp, jackplug, minijack of XLR
– Een bord of flap-over
– Pennen en papier

Wat verzorgen wij
Alle overige materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

 

Contact