Workshop Beatmaking

Workshop Beatmaking

Dancemuziek doet het goed! DJ’s als Tiësto, Hardwell en Martin Garrix bestormen de hitlijsten wereldwijd. Tijdens de workshop Beatmaking leren leerlingen hoe ze muziek kunnen mixen. Het eindresultaat is een MP3 met een zelfgemaakte song.

Opbouw

Na een muzikale introductie door de producer docent, krijgen de leerlingen klassikaal realtime audio engineering uitgelegd. Zowel basiselementen als bas, ritme en melodie worden gedemonstreerd, als allerlei professioneel klinkende effecten. Hierna maken de leerlingen klassikaal en in groepjes een eigen song. De groep bepaalt alles zelf, van het tempo, de drumstructuur tot de melodielijn. Voor de leerlingen die enthousiast zijn geworden voor mixen, geeft de docent aan het einde van de les nog handige tips voor het opnemen en mixen thuis. Een onvergetelijke workshop!

Leerdoelen

  • De leerling leert baslijnen, ritme en melodielijnen produceren
  • De leerling kan analytisch luisteren naar muziek
  • De leerling kent de betekenis van begrippen als DAW en audio samples, vst’s, synths, reverb en modulation, EQ en compressie
  • De leerling kent de opbouw van popmuziek songs

Benieuwd naar meer muziekworkshop? Bekijk ook eens de workshop DJ-techniek!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Beatmaking voor de middelbare school? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor de basisschool.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25

Wat verzorgen wij
Studiolaptop, studiomicrofoon, filter en drumcomputer

Door de school te verzorgen
– Een ruim lokaal
– Whiteboard / digiboard met geluid en hdmi ingang

Contact