Workshop Vloggen

Workshop Vloggen

Vertel jouw verhaal in een vlog! Vloggen is het maken van een videoblog, oftewel een vlog. Jij vertelt jouw verhaal voor de camera in slechts 2 minuten. Dit is een korte en krachtige manier om jouw kijkers aan te spreken en ze iets te vertellen dat jij belangrijk, opvallend of leuk vindt. Voor het maken van een vlog is niet veel nodig. Het belangrijkste zijn een camera, een presentator en een verhaal. Een van de bekendste vloggers op dit moment is Enzo Knol. Sinds juni 2013 uploadt hij iedere dag een vlog naar zijn YouTube kanaal over wat hij die dag heeft meegemaakt. Hij neemt zijn camera overal mee naartoe, zelfs de meest ongemakkelijke situaties worden gefilmd.

Opbouw van de workshop

De workshop begint met een korte introductie op de kunst van het vloggen met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De leerlingen gaan aan de slag met een onderwerp uit hun eigen leven. Na het uitproberen en filmen van hun verhaal, monteren de leerlingen hun eigen vlog. Zo leren ze over de opname- en montagetechnieken die worden toegepast in veel vlogs. Aan het einde van de workshop nemen we de tijd om ervaringen uit te wisselen met elkaar en de vlogs te bekijken.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.
  • De leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven.
  • De leerlingen worden uitgedaagd na te denken over het gebruik en de impact van online video.
  • Ze leren het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.

Andere workshops?

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Vloggen voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Interesse in andere workshops van digitale media? Kijk dan eens bij onze andere digitale media-workshops, bijvoorbeeld de workshop Animatie of de workshop Fotografie.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
Voor deze workshops nemen wij iPads mee met een montage programma.

Door de school te verzorgenĀ 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Er is wifi beschikbaar voor minimaal 11 devices.

Contact