Workshop Virtual Reality

Workshop Virtual Reality

Leerlingen spelen de hoofdrol in hun eigen VR-film!

Virtual reality is een relatief nieuwe technologie waarmee je letterlijk in een virtuele 3D-wereld kunt stappen en rondkijken. Virtual Reality is bezig aan een ware opmars. De technologie wordt onder andere al toegepast in de architectuur, de petrochemie, de medische wereld, de lucht- en scheepvaart, games en de automobielindustrie. De ontwikkelingen gaan razendsnel en experts zijn het er over eens: virtual reality heeft de toekomst. En die is dichterbij dan je denkt.

Opbouw van de workshop

Tijdens de Theaterworkshop Virtual Reality maken de leerlingen hun eigen virtual reality-film. Zo ervaren ze wat virtual reality is en hoe dit toegepast kan worden. De film wordt opgenomen met een speciale virtual reality camera die in het midden van de ruimte staat opgesteld. De camera filmt 360 graden in het rond. Alles om de camera heen is te zien en de kijker kan dus rondkijken. De leerlingen bedenken en acteren in hun eigen film. Het mooie van het filmen in virtual reality is dat alle leerlingen tegelijk een rol kunnen spelen.

Na de opnames wordt de film teruggekeken met behulp van een virtual reality bril en een smartphone. Het is dan alsof je op de plek van de camera staat en er overal om je heen iets te zien is.

Leerdoelen

De workshop Virtual Reality is een theaterworkshop. Tijdens de workshop maken leerlingen spelenderwijs kennis met Virtual Reality en 360 graden filmen en ervaren zo het effect en het daarbij horende plezier van VR.

Andere workshops?

Benieuwd naar meer informatie over de workshop VR voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Interesse in andere workshops van digitale media? Kijk dan eens bij onze andere digitale media-workshops, bijvoorbeeld de workshop Vloggen of de workshop Animatie.

Duur
Minimaal 75 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
Voor deze workshops nemen wij alle VR-benodigdheden mee.

Door de school te verzorgenĀ 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Er is wifi beschikbaar voor minimaal 6 devices.

Contact