Workshop Animatie

Workshop Animatie

Van echt handwerk naar het werken met de computer: de workshop animatie is een diverse workshop waarbij het werken met materialen en met de technische mogelijkheden van de computer samenkomen.

Opbouw van de workshop

Kijken, zoeken, proberen, filmen, monteren – met computer, bureaulamp en camera komen alledaagse voorwerpen tot leven! Daar is fantasie, geduld en tijd voor nodig. En ook samenwerking, bijvoorbeeld om een verhaal te maken of om het filmpje in elkaar te zetten. De docent is een ervaren animator die de deelnemers met meegebrachte voorbeeldfilmpjes gelijk op het juiste spoor weet te zetten.

De deelnemers krijgen uitleg over de vele mogelijkheden van animatie. Door voorbeeldfilmpjes gaat de kunst van het maken van animaties echt leven. In groepjes gaan de deelnemers werken aan een eigen film. Uitgangspunt zijn alledaagse voorwerpen die door animatie tot leven worden gewekt. Na afloop worden kort de ervaringen van de leerlingen en de docent besproken.

Leerdoelen

  • De leerlingen weten wat animaties zijn en hoe deze gemaakt worden
  • De leerlingen werken samen aan een animatiefilm
  • De fantasie en creativiteit van de leerlingen wordt gestimuleerd en ontwikkeld door het maken van een eigen animatie
  • De leerlingen leren doorzetten om tot een goed resultaat te komen

Andere workshops?

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Animatie voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Interesse in andere workshops van digitale media? Kijk dan eens bij onze andere digitale media-workshops, bijvoorbeeld de workshop Filmtechnieken of de workshop How-to-video.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
Voor deze workshops nemen wij iPads mee met een montage programma. Ook zorgen wij voor decormateriaal.

Door de school te verzorgen 
Een ruim lokaal met een smartboard of beamer. Er is wifi beschikbaar voor minimaal 11 devices. Verder vragen wij om basismaterialen als wit A4-papier, scharen en plakband.

Contact