Workshop Stepdance

Workshop Stepdance

Stepdance was tijdens de slavernij een manier van contact leggen. Nu is het een heerlijke dans. Eerst de basisbewegingen onder de knie krijgen, dan werken aan een stepdance-uitvoering: een ervaren choreograaf neemt de leerlingen mee in een sportieve beat en een fantastische show!

Opbouw

De docent geeft een introductie waarin ook kort de geschiedenis van de Stepdance wordt verteld. Daarna gaat de groep aan de slag met de basisbewegingen en ritmes. De docent neemt de leerlingen op een inspirerende en opzwepende manier mee en kijkt goed hoe de groep de bewegingen oppakt. Telkens verhoogt de docent het niveau zodat de workshop uitdagend blijft. Het ritmegevoel van de leerlingen wordt aangesproken en zorgt voor een strakke uitvoering van de dans die de docent voordoet. Niet alleen qua beeld maar ook voor het gehoor is het resultaat van de workshop indrukwekkend. Leerlingen zijn uiteindelijk verbaasd wat ze als groep met elkaar kunnen neerzetten en zijn meestal super trots op het resultaat.

Leerdoelen

  • Leerlingen weten wat de achtergrond van stepdance is.
  • Ze leren de basisbewegingen van deze dans en zijn sportief in beweging.
  • Ze werken samen om een dansuitvoering te realiseren en leren ook om goed naar elkaar te luisteren en rekening te houden met elkaar.
  • De leerlingen weten ritmes met hun lichaam te vertolken waardoor het ritmegevoel van de leerling aangesproken en ontwikkeld wordt.
  • De leerlingen leren goed te kijken naar de docent en anderen om via het nadoen de dans onder de knie te krijgen.

Benieuwd naar andere dansworkshops? Bekijk ook eens de workshop Moderne Dans!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Stepdance voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en overige materialen.

Door de school te verzorgen
Gymzaal of ruim lokaal. Leerlingen dragen bij voorkeur sportkleding.

Contact