Workshop Moderne dans

Workshop Moderne dans

Dansen is praten met je lijf. Hoe je dit doet is binnen de moderne dans eindeloos. In deze workshop leer je je op persoonlijk en artistiek vlak te uiten. Je leert spieren te gebruiken die je daarvoor nog niet kende, je leert je lichaam als expressie-instrument in te zetten en je leert dit op verschillende soorten muziek te doen. De muziek komt uit diverse musicals en zorgen voor een positieve sfeer.

Opbouw

De intro van de docent geeft meer achtergrondinformatie over moderne dans. Na de introductie doen de leerlingen oefeningen om de diagonale lijnen in hun lichaam te ontdekken en wordt er geëxperimenteerd met het los van elkaar inzetten van de rechter en linker lichaamshelft. Het dansen begint bij bewegingen op de grond, dit is ook een belangrijk kenmerk van moderne dans. Er wordt niet tegen de zwaartekracht in gewerkt, maar de zwaartekracht doet mee met de dans. Vanuit de grond wordt er toegewerkt naar staande posities en posities in de ruimte.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren dansen vanuit een persoonlijke en artistieke expressie.
  • Ze leren hun lichaam kennen wat betreft souplesse en conditie, ze leren nieuwe spiergroepen kennen en gebruiken en leren om efficiënt om te gaan met hun eigen kracht en balans.
  • Door aangeleerde passen en door improvisatie worden de leerlingen uitgedaagd zich helemaal te geven in de dans.
  • Door het dansen leren de leerlingen coördineren, met ritme werken en leren ze hun eigen grenzen te ontdekken en te verleggen.

Benieuwd naar andere dansworkshops? Bekijk ook eens de workshop Hiphop Dance!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Moderne Dans voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en overige materialen.

Door de school te verzorgen
Gymzaal of ruim lokaal. Leerlingen dragen bij voorkeur sportkleding.

Contact