Workshop Free Running

Workshop Free Running

Free running is ontstaan in Frankrijk, het wordt ook wel “The Art of Motion” genoemd. Tijdens deze workshop leer je de beginselen van Parcour en Tricking, dit zijn de twee elementen van freerunning.

Opbouw

De gediplomeerde docent geeft informatie en vertelt ook kort over de historie van freerunning. Hierna gaan de leerlingen aan de slag. Zij beginnen eerst met het oefenen van simpele sprongen en breiden dit steeds meer uit. Naar aanleiding van het niveau leren leerlingen moeilijkere sprongen te maken. Tijdens freerunning is het de bedoeling je te verplaatsen van A naar B, het is wel de bedoeling dit op een sierlijke wijze te doen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld salto’s.

Leerdoelen

  • Lichamelijke ontwikkeling
  • Creatieve aaneenschakeling van sprongen
  • Samenwerken en vertrouwen
  • Anticiperen

Benieuwd naar een andere dansworkshop? Bekijk ook onze workshop Battle Dance!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Free Running voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Duur
Minimaal 75 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en overige materialen.

Door de school te verzorgen
Gymzaal met gymtoestellen. Leerlingen dragen bij voorkeur sportkleding.

Contact