Workshop Choreografie

Workshop Choreografie

Wat komt er kijken bij het maken van je eigen dans? Waar moet je allemaal rekening mee houden en hoe bouw je een dans op? Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het maken van een eigen choreografie. De leerlingen werken daarbij in groepjes en nemen zowel de rol van danser als van choreograaf op zich in deze workshop.

Je hoeft geen ervaren danser te zijn om goed mee te kunnen doen. Met danservaring is het echter ook mogelijk goed mee te doen: je leert in deze workshop op je eigen niveau verder te komen. Het experiment is een belangrijk element bij het maken van een dans. Uiteindelijk wordt de dans uitgevoerd als spetterend slot van de workshop.

Opbouw

De introductie geeft meer informatie over het maken van een dans en de elementen die daarbij belangrijk zijn. Denk daarbij aan de mogelijkheden van het lichaam en aan de begrippen tijd, ritme, ruimte en kracht. Hoe deze elementen samenkomen in een goede choreografie doet de docent uit de doeken. Daarna wordt de groep opgedeeld in kleine groepjes waarmee met eigen gekozen muziek een dans wordt gemaakt. Aan het einde van de workshop worden de verschillende choreografieƫn aan elkaar gepresenteerd en wordt er feedback gegeven.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende dansvormen en ervaren wat het is om aangestuurd te worden en om zelf de leiding te nemen.
  • Ze weten wat er nodig is voor het opzetten van een eigen choreografie en weten deze uit te voeren.
  • De leerlingen beleven plezier aan dansen, choreografie en uitvoer.
  • De eigen creativiteit wordt gestimuleerd en ontwikkeld door te improviseren op muziek.
  • Leerlingen leren de betekenis van de begrippen tijd, ritme, ruimte en kracht en weten dit toe te passen in hun eigen dans.
  • De leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te ontdekken en te verleggen binnen de door de docent gecreĆ«erde veilige omgeving.

Benieuwd naar andere dansworkshops? Bekijk ook eens de workshop Battle Dance!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Choreografie voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.n voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en overige materialen.

Door de school te verzorgen
Gymzaal of ruim lokaal. Leerlingen dragen bij voorkeur sportkleding.

Contact