Workshop Ballon modelleren

Workshop Ballon modelleren

De ballon als werkmateriaal van de kunstenaar! Lucht en precisie. Er is veel te maken uit ballonnen. Die moeten alleen nog even tevoorschijn worden gehaald. Dat begint met basistechnieken en –vormen, maar het wordt al snel moeilijker en vooral mooier. Aan het eind maken leerlingen zelfbedachte creaties. 

Opbouw van de workshop

De workshop wordt verzorgd door een echte goochelaar. De goochelaar geeft tijdens de introductie voorbeelden van goocheltrucs met ballonnen. Na de uitleg gaan de leerlingen oefenen met de basis van het ballon modelleren. Ze komen er dan achter dat dit toch uitdagender is dan ze misschien in eerste instantie dachten. Als de groep de basis te pakken heeft wordt daarop voortgeborduurd met ingewikkeldere figuren. Aan het einde van de workshop krijgen de leerlingen de gelegenheid om ook zelf vormen te verzinnen en in ballonnen te maken.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basis van het ballonmodelleren.
  • Leerlingen leren doorzetten en leren hun eigen creativiteit en fantasie in te zetten bij het maken van de figuren uit ballonnen.

Andere Circusworkshops?

Wil je een dag vol met Circus? Kijk dan eens bij onze andere circusworkshops, bijvoorbeeld workshop Allround Circus of de workshop Goochelen.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Wat verzorgen wij
De ballonnen en andere materialen.

Door de school te verzorgen 
Een leeg lokaal met stoelen in een halve cirkel. Als er tafels zijn, dan moeten deze aan de kant geschoven zijn.

Contact