Workshop Acrobatiek

Workshop Acrobatiek

Bij acrobatiek staat vertrouwen centraal. De leerlingen denken na over strategie, balans en samenwerking. Het geheim van acrobatiek is dat je zo min mogelijk kracht gebruikt, en zoveel mogelijk samenwerkt om tot een resultaat te komen. Dit vraagt om concentratie en coördinatie. Acrobatiek is een leuke workshop die de leerlingen laat zien dat je samen veel meer kunt dan je in eerste instantie denkt.

Opbouw van de workshop

De workshop focust zich op een aantal onderdelen. De nadruk ligt op leren via spel. Afhankelijk van de dynamiek in de groep wordt er bij bepaalde onderdelen iets meer stilgestaan en aandacht besteed. E r wordt tijdens de workshop goed gelet op de veiligheid en het vertrouwen in elkaar van de leerlingen.

Eerst beginnen de leerlingen met individuele oefeningen om te werken aan balans en techniek. Vervolgens gaat de groep aan de slag in duo’s. Niet alleen wordt er gekeken naar de eindpositie, ook de manier hoe je tot de eindpositie komt en hier weer veilig en soepel uitkomt. Tussendoor wordt er aan elkaar gepresenteerd. In het laatste onderdeel van de workshop wordt er gewerkt aan grotere figuren met meerdere mensen.

Leerdoelen

  • De leerlingen werken zowel individueel als samen aan fysieke vaardigheden zoals evenwicht, kracht, concentratie, coördinatie en strategie.
  • De leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en daarbij wordt een andere creativiteit aangesproken.
  • De leerlingen leren spelenderwijs het belang van hulp en veiligheid.

Andere Circusworkshops?

Wil je een dag vol met Circus? Kijk dan eens bij onze andere circus workshops, bijvoorbeeld workshop Ballonmodelleren of de workshop Allround Circus.

Duur
Minimaal 50 minuten

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 25.

Door de school te verzorgen 
Een groot leeg lokaal met gymmatjes. Bij voorkeur een gymzaal.

Contact