Workshop Zeefdrukken

Workshop Zeefdrukken

Zeefdrukken is een oude druktechniek waarmee één print in een oplage kan worden gedrukt. Een eenvoudige techniek waarmee we prints kunnen drukken op papier of textiel.

Een bekende kunstenaar die met zeefdruk werkt is Andy Warhol. Hij zette de oorspronkelijk industriële techniek in om zijn kunstwerken te produceren. In deze workshop leer je de basis van de zeefdruktechniek en zul je jouw eigen ontwerp in een oplage gaan drukken.

Opbouw

De workshop zal starten met een korte inleiding met betrekking tot de zeefdruktechniek. Hoe werkt het en waarvoor wordt het gebruikt. Vervolgens zal worden uitgelegd hoe de deelnemers met de techniek zullen gaan werken in de workshop. De deelnemers maken een ontwerp of kiezen een plaatje waarmee ze gaan werken. De volgende stap is dat het ontwerp op het zeefdrukraam komt, zodat deze ook werkelijk gedrukt kan worden. Door de afbeelding op het raam open te laten en de restruimte dicht te maken, dmv lijm, ontstaat er een raam waarmee kan worden gedrukt. Vervolgens wordt met inkt de afbeelding op papier of stof gedrukt.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren de basis van de techniek zeefdrukken te begrijpen en kunnen hiermee werken.
  • Wanneer de basiskennis eigen is gemaakt, opent zich een wereld met mogelijkheden.

Kan je niet genoeg krijgen van de workshop Zeefdrukken? Kijk dan ook eens bij onze andere beeldende workshops, zoals de workshop Graffiti of de workshop Etsen.

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Zeefdrukken voor de middelbare school? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor de basisschool.

Duur
Vanaf 75 minuten.

Deelnemers
Van 10 tot 28 leerlingen.

Benodigdheden
Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Graag een ruimte waar ook stromend water aanwezig is.

Wat verzorgen wij
Wij verzorgen alle zeefdrukmaterialen.

Contact