Workshop Protopiper

Workshop Protopiper

Tijdens deze nieuwe workshop ontwerpen leerlingen levensgrote creaties! De Protopiper, een 3D Printerpen XXL, is de wereldpremière van een apparaat waar je alles mee kunt maken. Van kunstwerken tot constructies, leerlingen kunnen eenvoudig een volledig klaslokaal veranderen!

Opbouw

De Protopiper is een apparaat waarin tape omgevormd wordt tot een buis waar leerlingen mee bouwen. De 3D Printerpen XXL geeft direct resultaat. De workshop is geschikt voor alle leeftijden en niveau, de inhoud van de workshop wordt aangepast aan de klas. In de workshop komen de volgende onderdelen aan bod:

1. De leerlingen maken kennis met alle mogelijkheden van Protopiper.

2. De leerlingen werken in een groep samen en denken na over wat ze willen ontwikkelen. Ze maken samen een ontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos en leerlingen zijn helemaal vrij om te bedenken wat ze graag willen maken. Kunstobjecten, meubels of het inrichten van een hele ruimte; alles kan!

3. Als de ontwerpen zijn uitgewerkt gaan de leerlingen aan de slag met de Protopiper. Levensgrote objecten maken was nog nooit zó makkelijk!

De workshop Protopiper kan nu al geboekt worden, vanaf half oktober kan de workshop gegeven worden.

De protopiper is ontwikkeld door Harshit Agrawal, Udayan Umapathi, Robert Kovacs, Johannes Frohnhofen, Hsiang-Ting Chen, Stefanie Mueller en Patrick Baudisch van het Hasso Plattner Institute.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over de verbinding tussen kunst en techniek.
  • De leerlingen worden uitgedaagd na te denken over de mogelijkheden die ontwerpen in 3D met zich meebrengt.
  • De leerlingen ontwikkelen hun ruimtelijk inzicht en houden zich bezig met driedimensionale vormen en hun stabiliteit.
  • De leerlingen leren van een uitgetekend ontwerp een ruimtelijke figuur te maken.

Wil je je leerlingen nog andere workshops laten volgen rondom 3D-ontwerpen? Kijk dan ook eens bij de workshop 3D printerpen tekenen en de workshop 3D printen.

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Protopiper voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.

Duur
Vanaf 60 minuten.

Deelnemers
10 tot 28 leerlingen.

Benodigdheden
Een ruim lokaal. De tafels en stoelen zijn aan de kant geschoven.

Wat verzorgen wij
Protopipers, tape.

Contact