Workshop Monotype Design

Workshop Monotype Design

Design is een breed begrip, maar tijdens deze workshop maken leerlingen op een laagdrempelige wijze kennis met design. Ze ontwerpen hun eigen katoenen shopper en bedrukken deze met de monotype techniek!

Aan het eind van de workshop gaat iedere leerling naar huis met een zelf ontworpen shopper.

Opbouw van de workshop

De leerlingen starten met een inleiding over design. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Ze worden uitgedaagd om kernachtig een eigen interesse te vatten in een symbool. Dit symbool drukken ze met de monotype techniek op de shopper. Het thema van de shopper kan ook aangepast worden aan de thema’s die spelen op school, bijvoorbeeld milieu, politiek, dierenleed of muziek.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken vanuit hun individuele interesses een bijzonder eindproduct
  • Leerlingen leren over design, esthetiek en vormgeving
  • Leerlingen komen thuis met een ambachtelijk eindproduct.

Ben je nog op zoek naar andere workshops rondom druktechnieken? Kijk dan ook naar de workshop Zeefdrukken of de workshop Etsen!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Monotype voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Duur
minimaal 75 minuten

Deelnemers
Vanaf 10 leerlingen tot maximaal 28.

Benodigdheden
Een lokaal met tafels, stoelen en wasbakken. Een tekenlokaal is heel geschikt.

Wat verzorgen wij
Voor elke leerling 1 katoenen tas en drukmaterialen.

Contact