Workshop Grime

Workshop Grime

Grime is de kunst waarbij mensen totaal getransformeerd kunnen worden tot iets of iemand anders. Maar Grime kan ook heel subtiel toegepast worden: de artiest op het podium moet zichtbaar gemaakt worden en kunnen stralen. Tussen deze twee uitersten in, zitten ontelbaar veel mogelijkheden.

In deze workshop is er ruimte om de verschillende mogelijkheden te ontdekken en toe te passen op het gezicht of lichaam van iemand anders. Wil je iemand subtiel laten stralen, of juist totaal veranderen? Alles kan, jouw eigen ideeën zijn welkom!

Je kunt kiezen uit de varianten wonden makenkarakter grimefilmhelden en theater grime.

Opbouw

De leerlingen gaan in tweetallen aan het werk met de grime-materialen. Zo kunnen ze elkaar schminken en kan er geëxperimenteerd worden. De docent legt de basis uit en de leerlingen kunnen deze eerste handelingen oefenen op hun eigen arm. Daarna wordt er gevraagd om een eigen ontwerp en worden de leerlingen uitgedaagd hun creatieve ideeen naar voren te brengen. Dit ontwerp wordt uitgewerkt op het gezicht van de grime-partner. Zoals gezegd zijn de mogelijkheden eindeloos. Er kan gewerkt worden met een speciaal thema of onderwerp, de deelnemers kunnen transformeren tot een dier een elfje of een enge vampier, maar ze kunnen ook eens zien hoe 45 jaar extra leeftijd eruit zal gaan zien bij ze.

Indien bekend is dat deelnemers last hebben van huidallergieën of eczeem dan horen wij dit graag tijdig. De workshop kan hier vaak op worden aangepast.

Leerdoelen

  • Er wordt een beroep gedaan op de creativiteit en verbeelding van de leerlingen bij deze workshops.
  • Leerlingen mogen een eigen ontwerp maken en uitvoeren.
  • Leerlingen leren de verschillende materialen en technieken inzetten om tot een mooi resultaat te komen.
  • Ook leren leerlingen samenwerken in het werken met een grime-partner en leren ze elkaar te vertrouwen.

Het grimeren is maar één onderdeel van theater. Wil je leerlingen ook laten kennismaken met hoe het is om op het podium te staan? Kijk dan ook eens bij onze theaterworkshops voor school, zoals de workshop Schimmenspel.

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Grime voor basisscholen? Ga dan naar onze website met de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.

Duur
Vanaf 60 minuten.

Deelnemers
Van 10 tot 28 leerlingen.

Benodigdheden
Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Graag een ruimte waar ook stromend water aanwezig is.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Contact