Workshop 3D Printerpen Tekenen

Workshop 3D Printerpen Tekenen

Maak tijdens de workshop 3D Printer Pen tekenen de meest bijzondere creaties! Met de allernieuwste technieken gaat er een nieuwe wereld vol mogelijkheden open.

Door te werken met de bijzondere 3D Printer Pen maken leerlingen hun eigen driedimensionale figuren. Uit deze pen komt vloeibaar plastic dat, wanneer ermee wordt getekend, weer verandert in een vaste stof. Dit maakt het mogelijk om zelfs in de lucht te tekenen!

Opbouw

Tijdens de introductie van deze workshop maken de leerlingen kennis met de mogelijkheden van 3D printen. Eén van die mogelijkheden is de 3D Printer Pen! Dit is een pen waarmee driedimensionale figuren gemaakt worden.

Leerlingen leren hoe zij van een platte tekening een ruimtelijk figuur maken. Na het uitwerken van hun ontwerpen maken zij hun eigen object met de 3D Printer Pen. De nieuwe techniek van het 3D printen was nog nooit zó toegankelijk!

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over de verbinding tussen kunst en techniek
  • De leerlingen worden geprikkeld na te denken over de mogelijkheden die de 3D Printer Pen met zich meebrengt
  • De leerlingen ontwikkelen hun ruimtelijk inzicht
  • De leerlingen leren van een plat object een ruimtelijke figuur te maken.

Wil je leerlingen in andere workshops laten kennismaken met het maken en ontwerpen van 3D-objecten? Kijk dan ook eens bij de workshop 3D-printen en de workshop Protopiper!

Benieuwd naar meer informatie over de workshop 3D pen voor de middelbare school? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor de basisschool.

Duur
Vanaf 60 minuten.

Deelnemers
Van 10 tot 28 leerlingen.

Benodigdheden
Een ruim lokaal met tafels voor elke leerling. Het is fijn als er een raam open kan.

Wat verzorgen wij
3D Printer Pennen, stencils en overige printmaterialen.

Contact