Workshop 3D Printen

Workshop 3D Printen

Maak kennis met de allernieuwste technieken tijdens de workshop 3D Printen: dé verbinding tussen kunst en techniek.

De 3D printtechniek wordt steeds toegankelijker. Waar vroeger de techniek onbetaalbaar was, heeft het zich nu zodoende ontwikkelt dat ook de consumentenmarkt gebruik kan maken van de 3D printtechniek.

Een persoonlijke sleutelhanger, naambordje of sieraard? De mogelijkheden zijn eindeloos. 3D printen bestaat immers al meer dan 30 jaar en wordt op veel gebieden toegepast. Zo maken ook steeds meer kunstenaars gebruik van het 3D printen om bijzondere objecten te maken.

Opbouw

De workshop start met een korte inleiding met betrekking tot de 3D printtechniek. Hoe werkt het en waarvoor wordt het gebruikt. De workshopdocent neemt een 3D printer mee op locatie en toont hoe deze werkt. Door gebruik te maken van een 3D tekenprogramma gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag om een 3D model te maken. Aan het eind van de workshop verzamelt de workshopdocent de gemaakte modellen.

Het uitprinten van de modellen gebeurt niet op locatie in verband met de tijd, maar worden binnen twee weken geprint en opgestuurd.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken een verbinding tussen kunst en techniek.
  • De leerlingen worden geprikkeld na te denken over de mogelijkheden die 3D printen met zich meebrengt.
  • De leerlingen ontwikkelen zich op ruimtelijk inzicht.

Wil je je leerlingen nog meer workshops laten volgen in 3D ontwerpen? Kijk dan ook eens bij de workshop 3D printerpen tekenen en workshop Protopiper.

Benieuwd naar meer informatie over de workshop 3D printen voor de middelbare school? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor de basisschool.

Duur
Vanaf 60 minuten.

Deelnemers
Van 10 tot 28 leerlingen.

Benodigdheden
Computerlokaal (minimaal één computer per tweetal leerlingen) met minimaal 100 mb vrije ruimte. Leerlingen hebben rechten nodig om bestanden te downloaden en op te slaan. Daarnaast moet er een beamer aanwezig zijn in het lokaal.

De workshop wordt gegeven met de online 3D design tool Tinkercad. Dit is een online programma en heeft de nieuwste versie van Google Chrome nodig.

Wat verzorgen wij
3D printer + materialen.

Contact