Stantepé

“Stantepé” verzorgt theatervoorstellingen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Energieke shows vol humor en improvisatie, met een educatief tintje. We interviewen leerlingen over hun belevingswereld en spelen op creatieve wijze in op deze onderwerpen. Voor alle niveaus in het voortgezet onderwijs en voor alle leeftijden.

Voorstellingen:

Waar ben jij nou helemaal mee bezig?

Een interactieve improvisatieshow. In deze voorstelling verbeelden we de belevingswereld van jongeren: waar ben jij? Wat bespreek je met je vrienden? Wat is jouw grootste droom? Hoe ga je met je ouders om? Waar zou jij nou eens over willen klagen?

De jongeren worden op het podium gevraagd en geïnterviewd door de acteurs van Stantepé. Hun verhalen worden ter plekke theatraal gemaakt. Dit kan een theaterscène zijn, een gedicht, een lied of een minimusical.

Social Mania

Social media speelt een grote rol in het dagelijks leven van jongeren. Welke social media gebruiken jongeren? En hoe? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat voor verhalen schuilen erachter?
De voorstelling is een vervolg op een lesbrief die in de les wordt behandeld. De voorstelling heeft geen belerend karakter, maar de leerlingen worden op een losse, leuke manier bewust gemaakt van alles wat te maken heeft met social media.
Dat acteurs van Stantepé maken van de verhalen van leerlingen een theatervoorstelling.Extra informatie

Genre
Improvisatie

Duur
45 tot 75 minuten

Doelgroep
Alle jaargangen en niveaus van het voortgezet onderwijs.


Contact