GIST

Jongeren zijn op zoek naar een eigen identiteit. Hiervoor zoeken ze de grenzen op en proberen ze deze te verleggen. Hoe moet je omgaan met thema's als geld, school, pesten, uitgaan, alcohol, drugs en seksualiteit?

De modernedansvoorstelling GIST toont de leerlingen een greep uit de samenleving. Drie personages worden geintroduceerd met ieder met een eigen manier van communiceren. Hoeveel invloed heeft je communicatie op je positie in de samenleving? Uiteenlopende karakters worden tegenover elkaar gezet, waardoor verwarring, onduidelijkheid en conflicten kunnen ontstaan.

In GIST zien leerlingen de essentie van communicatie. Tijdens het communiceren komen een aantal aspecten aanbod die de uitwisseling kan verstoren. Denk hierbij aan interpretatie, interactie, lading en emotie. Communiceren is niet een vak dat je krijgt op school, maar is iets dat je herhaaldelijk leert in het leven.

Wat gebeurt er tijdens een miscommunicatie? Wat als één zintuig wegvalt? Wat moet er gebeuren om met elkaar te communiceren zonder miscommunicatie?

Over de artiest
Dansgezelschap In Motie is een jong gezelschap met educatieve doeleinden. Het team van In Motie zet zich in voor danskunst, cultuureducatie en voor de ontwikkeling van kunstenaars. In Motie wil niet alleen de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van jongeren stimuleren, maar ook het theaterpubliek van de toekomst aanmoedigen naar het theater te gaan, zodat ook in de toekomst de zalen gevuld zullen zijn.Extra informatie

Genre
Moderne Dans

Duur
30 minuten

Doelgroep
Alle jaargangen en niveaus van het voortgezet onderwijs.


Contact